Aerul proaspăt este esențial pentru menținerea unei stări de sănătate bune. Un mediu casnic poluat, în special în bucătărie, nu este doar acompaniat de mirosuri neplăcute, ci și de bacterii, ciuperci și alte microorganisme nedorite. Pentru a combate aceste probleme, se instalează o hotă de bucătărie—un dispozitiv care îndeplinește multe funcții utile.
Nevoia de a elimina fumul de gătit datează de când oamenii au trecut din peșteri în case. În trecut, funinginea, fumul și mirosurile alimentelor ieșeau prin intrările peșterilor deoarece focurile de gătit erau plasate aproape de intrare. În case, însă, oamenii trebuiau să facă ajustări: deschideri în acoperișuri, conducte de aer, coșuri de fum deasupra focurilor, aragazuri și șeminee.
De exemplu, vikingii, din cauza climei aspre, ard întotdeauna focuri în interior. Astfel, acoperișurile caselor mari aveau canale de aer decorate cu creaturi mitice pentru a lăsa fumul și mirosurile să iasă, în timp ce alte case aveau coșuri de fum sau deschideri mai scurte. Slavii instalau coșuri de fum deasupra aragazurilor și le decorau cu modele sculptate—coșurile de fum erau întotdeauna integrate în stilul întregii structuri. Chukchi încă folosesc o deschidere în corturile lor (yarangas) pentru a lăsa să iasă fumul de la un foc plasat în centrul locuinței, acoperindu-l cu piei de ren.
Castelele medievale europene aveau sisteme de ventilație complexe cu tuburi dispuse în diferite unghiuri și planuri, creând fluxuri pentru a aduce aer proaspăt în interior și a expulza aerul viciat afară. Cu toate acestea, bucătăriile medievale erau insuportabil de reci din cauza acestor sisteme, iar un aragaz aprins continuu nu era suficient.
În secolul XX, hotele de bucătărie asemănătoare cu aparatele moderne au început să apară. Primele modele, masive și voluminoase, au apărut în uzinele industriale în anii 1920, dar au ajuns în apartamentele și casele din Italia abia în 1955. Pentru gospodinele italiene, trecerea de la ventilația convențională a fost o ușurare, deoarece aerul stifos din vară prin feronerie nu era mult mai bun decât mirosurile de gătit. Astfel, hotele de bucătărie au oferit un mediu mai confortabil și, chiar și la un preț ridicat, au devenit populare.
În decurs de un deceniu, hotele de bucătărie s-au răspândit din Italia în toată Europa și apoi în întreaga lume. Unele case aveau încă deschideri de ventilație învechite acoperite cu grile. Totuși, multe țări au umplut activ aceste deschideri cu materiale de construcție și au sfătuit locuitorii să cumpere unități de aer condiționat și hote de bucătărie. Soluțiile învechite precum "găurile din perete" erau considerate nesănătoase deoarece erau greu de curățat, oferind un mediu umed perfect pentru bacterii, viruși și microorganisme, și puteau adăposti animale mici și insecte. Până la sfârșitul secolului XX, achiziționarea unui sistem de ventilație pentru bucătărie a devenit o caracteristică standard în designul apartamentelor.
Cererea mare a beneficiat consumatorii: în anii 1990, proliferarea ventilatoarelor de bucătărie a crescut atât de mult încât acestea nu mai erau un privilegiu al locuitorilor înstăriți, ci au devenit o necesitate de bază datorită unei game largi de prețuri.
Astăzi, etichetele de preț exorbitante au dispărut, deoarece hota de bucătărie a evoluat de la un lux la o necesitate. Producătorii moderni oferă numeroase opțiuni estetice cu o gamă variată de funcții și parametri. Tot ce trebuie să faceți este să răsfoiți selecția de pe site-ul E-catalog sau să vizitați showroom-ul nostru pentru a face una dintre cele mai bune și practice alegeri ale vieții dumneavoastră.
Fiecare producător oferă o gamă vastă de atribute de bucătărie cu ventilație pentru a se potrivi tuturor gusturilor și stilurilor. Atunci când alegeți extractorul, pentru a evita căutarea printre numeroase modele și a face cea mai bună alegere pentru bucătăria dumneavoastră, luați în considerare următoarele criterii:
Determinată de structura carcasei, care afectează estetica zonei de bucătar din casa dumneavoastră și a bucătăriei în ansamblu.
Controalele ar trebui să fie adaptate la obiceiurile dumneavoastră sau la dorința de a le schimba. Există trei tipuri populare de control:
Modurile, sau comutarea între ele, permit ajustarea tipului de ventilație:
Varză adesea între 180 și 900 metri cubi pe oră. Asigurați-vă că se potrivește dimensiunii bucătăriei dumneavoastră. O hotă prea mare va fi prea costisitoare; una prea mică nu va ventila eficient gătitul sau mirosurile alimentelor.
Există o formulă pentru calcularea capacității necesare: Q = S × h × 12
Unde:
Hota de bucătărie trebuie să fie cu 5-7 cm mai lată decât orice tip de aragaz. Echilibrul dintre cantitatea de vapori generată și volumul intern al hotei va asigura performanța sa și va menține o atmosferă confortabilă în toată casa.
Lumina adecvată asigură confort în timpul gătitului. Hotele de bucătărie sunt adesea echipate cu lămpi LED sau halogen care, în funcție de puterea lor și eficiența energetică, pot ilumina atât aragazul, cât și bucătăria.
Simplifică și accelerează procesul de gătit. Modelele premium au senzori care detectează fumul, căldura și nivelul umidității și pot activa automat hota de bucătărie.
Se recomandă un nivel de zgomot de până la 50 dB, permițând conversații, vizionarea televizorului sau auzirea unui bătăi în ușă. Spre comparație, 20 dB este similar cu ticăitul unui ceas, 40 dB cu o conversație liniștită și 65-70 dB cu zgomotul dintr-o fabrică.
Desigur, la fel ca și în cazul criteriilor de selecție, există multe tipuri diferite de hote de bucătărie. Dar aceste trei opțiuni avansate tehnologic sunt cele mai populare:
Puteți cumpăra o hotă în Chișinău sau să o comandați din alt oraș în doar 5 minute și să faceți una dintre cele mai bune achiziții ale vieții dumneavoastră!
Suntem bucuroși să vă ajutăm să înțelegeți toate nuanțele aparatelor de bucătărie și a altor aparate de uz casnic—consultanții noștri, mereu gata să răspundă tuturor întrebărilor, sunt disponibili prin chat, telefon și în showroom!
De asemenea, puteți beneficia de reduceri incredibile profitând de ofertele noastre speciale! Toate informațiile de care aveți nevoie sunt disponibile pe pagina principală E-catalog.md.
Nu ratați șansa de a transforma o rutină monotonă de gătit într-o bucurie zilnică—alegeți o hotă de bucătărie de la E-catalog!
Aerul proaspăt este esențial pentru menținerea unei stări de sănătate bune. Un mediu casnic poluat, în special în bucătărie, nu este doar acompaniat de mirosuri neplăcute, ci și de bacterii, ciuperci și alte microorganisme nedorite. Pentru a combate aceste probleme, se instalează o hotă de bucătărie—un dispozitiv care îndeplinește multe funcții utile.
Nevoia de a elimina fumul de gătit datează de când oamenii au trecut din peșteri în case. În trecut, funinginea, fumul și mirosurile alimentelor ieșeau prin intrările peșterilor deoarece focurile de gătit erau plasate aproape de intrare. În case, însă, oamenii trebuiau să facă ajustări: deschideri în acoperișuri, conducte de aer, coșuri de fum deasupra focurilor, aragazuri și șeminee.
De exemplu, vikingii, din cauza climei aspre, ard întotdeauna focuri în interior. Astfel, acoperișurile caselor mari aveau canale de aer decorate cu creaturi mitice pentru a lăsa fumul și mirosurile să iasă, în timp ce alte case aveau coșuri de fum sau deschideri mai scurte. Slavii instalau coșuri de fum deasupra aragazurilor și le decorau cu modele sculptate—coșurile de fum erau întotdeauna integrate în stilul întregii structuri. Chukchi încă folosesc o deschidere în corturile lor (yarangas) pentru a lăsa să iasă fumul de la un foc plasat în centrul locuinței, acoperindu-l cu piei de ren.
Castelele medievale europene aveau sisteme de ventilație complexe cu tuburi dispuse în diferite unghiuri și planuri, creând fluxuri pentru a aduce aer proaspăt în interior și a expulza aerul viciat afară. Cu toate acestea, bucătăriile medievale erau insuportabil de reci din cauza acestor sisteme, iar un aragaz aprins continuu nu era suficient.
În secolul XX, hotele de bucătărie asemănătoare cu aparatele moderne au început să apară. Primele modele, masive și voluminoase, au apărut în uzinele industriale în anii 1920, dar au ajuns în apartamentele și casele din Italia abia în 1955. Pentru gospodinele italiene, trecerea de la ventilația convențională a fost o ușurare, deoarece aerul stifos din vară prin feronerie nu era mult mai bun decât mirosurile de gătit. Astfel, hotele de bucătărie au oferit un mediu mai confortabil și, chiar și la un preț ridicat, au devenit populare.
În decurs de un deceniu, hotele de bucătărie s-au răspândit din Italia în toată Europa și apoi în întreaga lume. Unele case aveau încă deschideri de ventilație învechite acoperite cu grile. Totuși, multe țări au umplut activ aceste deschideri cu materiale de construcție și au sfătuit locuitorii să cumpere unități de aer condiționat și hote de bucătărie. Soluțiile învechite precum "găurile din perete" erau considerate nesănătoase deoarece erau greu de curățat, oferind un mediu umed perfect pentru bacterii, viruși și microorganisme, și puteau adăposti animale mici și insecte. Până la sfârșitul secolului XX, achiziționarea unui sistem de ventilație pentru bucătărie a devenit o caracteristică standard în designul apartamentelor.
Cererea mare a beneficiat consumatorii: în anii 1990, proliferarea ventilatoarelor de bucătărie a crescut atât de mult încât acestea nu mai erau un privilegiu al locuitorilor înstăriți, ci au devenit o necesitate de bază datorită unei game largi de prețuri.
Astăzi, etichetele de preț exorbitante au dispărut, deoarece hota de bucătărie a evoluat de la un lux la o necesitate. Producătorii moderni oferă numeroase opțiuni estetice cu o gamă variată de funcții și parametri. Tot ce trebuie să faceți este să răsfoiți selecția de pe site-ul E-catalog sau să vizitați showroom-ul nostru pentru a face una dintre cele mai bune și practice alegeri ale vieții dumneavoastră.
Fiecare producător oferă o gamă vastă de atribute de bucătărie cu ventilație pentru a se potrivi tuturor gusturilor și stilurilor. Atunci când alegeți extractorul, pentru a evita căutarea printre numeroase modele și a face cea mai bună alegere pentru bucătăria dumneavoastră, luați în considerare următoarele criterii:
Determinată de structura carcasei, care afectează estetica zonei de bucătar din casa dumneavoastră și a bucătăriei în ansamblu.
Controalele ar trebui să fie adaptate la obiceiurile dumneavoastră sau la dorința de a le schimba. Există trei tipuri populare de control:
Modurile, sau comutarea între ele, permit ajustarea tipului de ventilație:
Varză adesea între 180 și 900 metri cubi pe oră. Asigurați-vă că se potrivește dimensiunii bucătăriei dumneavoastră. O hotă prea mare va fi prea costisitoare; una prea mică nu va ventila eficient gătitul sau mirosurile alimentelor.
Există o formulă pentru calcularea capacității necesare: Q = S × h × 12
Unde:
Hota de bucătărie trebuie să fie cu 5-7 cm mai lată decât orice tip de aragaz. Echilibrul dintre cantitatea de vapori generată și volumul intern al hotei va asigura performanța sa și va menține o atmosferă confortabilă în toată casa.
Lumina adecvată asigură confort în timpul gătitului. Hotele de bucătărie sunt adesea echipate cu lămpi LED sau halogen care, în funcție de puterea lor și eficiența energetică, pot ilumina atât aragazul, cât și bucătăria.
Simplifică și accelerează procesul de gătit. Modelele premium au senzori care detectează fumul, căldura și nivelul umidității și pot activa automat hota de bucătărie.
Se recomandă un nivel de zgomot de până la 50 dB, permițând conversații, vizionarea televizorului sau auzirea unui bătăi în ușă. Spre comparație, 20 dB este similar cu ticăitul unui ceas, 40 dB cu o conversație liniștită și 65-70 dB cu zgomotul dintr-o fabrică.
Desigur, la fel ca și în cazul criteriilor de selecție, există multe tipuri diferite de hote de bucătărie. Dar aceste trei opțiuni avansate tehnologic sunt cele mai populare:
Puteți cumpăra o hotă în Chișinău sau să o comandați din alt oraș în doar 5 minute și să faceți una dintre cele mai bune achiziții ale vieții dumneavoastră!
Suntem bucuroși să vă ajutăm să înțelegeți toate nuanțele aparatelor de bucătărie și a altor aparate de uz casnic—consultanții noștri, mereu gata să răspundă tuturor întrebărilor, sunt disponibili prin chat, telefon și în showroom!
De asemenea, puteți beneficia de reduceri incredibile profitând de ofertele noastre speciale! Toate informațiile de care aveți nevoie sunt disponibile pe pagina principală E-catalog.md.
Nu ratați șansa de a transforma o rutină monotonă de gătit într-o bucurie zilnică—alegeți o hotă de bucătărie de la E-catalog!
Fii la curent cu toate reducerile!